
آبیاری قطره از دسته سیستمهای آبرسانی در کشاورزی به حساب میآیند. در این روش مزرعه ابتدا لولهکشی شده و آب پس از جریان در آنها از قطره چکانهای تعبیه شده در کنار ریشه درختان و گیاهان خارج میشود. قطره چکان مقدار آب خروجی را کم کرده و تا حدود یک لیتر بر ساعت میرساند و در صرفهجویی در مصرف آب بسیار مؤثر است. البته گرفتگی قطره چکان نیز کار آبرسانی را دچار اختلال میکند. بنابراین قطره چکانها از عناصر اصلی و مهم در سیستم آبیاری قطرهای محسوب شده که انتخاب بهترین آن نقش به سزایی در موفقیت این نوع سیستم آبیاری کشاورزی دارد که در ادامه با شرکت توسن صنعت آپادانا در تولید و ارائه انواع لوله های پلی اتیلن ، لوله آبیاری ، نوار آبیاری و لوله دریپردار همراه باشید تا بیشتر با آن آشنا شوید.
۲. آرایش مستقیم و دو ردیفِ
در این نوع چیدمان دو ردیف نوار مرطوب حالت قبل در دو طرف محل کشت گیاه ایجاد میشود و به نحوی این کار را انجام میدهند که سطح مرطوب صد در صد باشد. آرایش مستقیم دو ردیفِ برای باغهای میوه پیر بهویژه برای درختانی که ریشهای گسترده و پراکنده دارند، مناسب است.
۳. آرایش قطره چکانهای چند شاخهای
در این روش نحوه چیدمان مانند حالتهای قبل بوده ولی قطره چکان چند دهانه را جایگزین قطره چکان ساده میکنند. این حالت برای درختان بسیار کاربردی بوده و اغلب از آرایش حلقهای (لوب) استفاده میکنند تا حداکثر سطح زمین مرطوب شود. تعداد قطره چکانها و اندازه دهانههای هر قطره چکان متغیر بوده و بسته به نوع درخت و میزان آب موردنیاز آن انتخاب میشود.
استفاده از این حالت نسبت به آرایش مستقیم ارزانتر اما نحوه چیدمان و نصب قطره چکانها و نیز جمعآوری سختتر است.
۴. آرایش قطره چکان به شکل زیگزاگ
در این روش، لولههای فرعی دورتادور گیاه یا درخت قرار میگیرند ولی قطره چکانها را فقط در اطراف درخت و ریشه آن نصب میکنند. البته به دلیل مشکلات فراوان در نصب و نگهداری و جمعآوری لولههای فرعی این روش کمتر استفاده میگردد.